Miten sinä käytät rahaa Enni?

10. Joulukuuta 2013

Seuraavaksi haastattelimme Enniä Ennin Kengissä-blogista. Enni nauttii hyvästä kotiruuasta ja kokkaa mielellään nuudeliwokkia.

Enni, mihin on kiva käyttää rahaa?
Arjen pieniin piristyksiin, kuten astetta parempaan kotiruokaan. Bravuurini on nuudeliwokki, jonka voi tehdä aika edullisista raaka-aineista. Jos haluan panostaa hyvään illalliseen, valitsen yleensä hieman parempia raaka-aineita kaupasta, vaikka ne maksaisivatkin vähän enemmän. Olen tehnyt viime ajat nuudeliwokkia niin monta kertaa, että se onnistuu vaikka unissaankin. Siihen ei kyllä kyllästy.

Jos tekee tiukkaa kuun lopussa, niin mistä sinä silloin säästät?
Vältän turhia menoja, kuten yllättäviä visiittejä vaatekauppojen rekeille, tai illallisia ravintoloissa. Säästän myös kulkemalla pyörällä. Mikäli tulisi todella akuutti tarve uudelle asukokonaisuudelle, kävisin kurkkaamassa vaatekauppojen alennukset läpi. Alennuksestakin voi löytää todella edullisia ja hyviä vaatteita.

Entä jos on satanen ylimääräistä, mihin sen käyttäisit?
Todennäköisesti laittaisin sen säästöön, mutta jos minulla olisi mahdollisuus käyttää se, ostaisin itselleni jotain mitä olen suunnitellut pitkään. Ehkä uudet kengät…

Tiedätkö tilisi saldon?
En aina! Nyt paljon helpommin, kun puhelimessa on Pivo. Käytän Pivoa päivittäin, sillä se ilmoittaa tilin tapahtumia aina kun ostan jotain. Monesti katson vielä iltaisin mitä saldolle kuuluu, niin osaan varautua seuraavaan päivään paremmin.

Tuleeko rahasta puhuttua ystävien kanssa?
Raha, tai tarkemmin ottaen sen puute, on aika usein yleinen puheenaihe opiskelijaystävieni keskuudessa. Yleensä maristaan siitä, miten ei ole rahaa, mutta kummasti sitä aina jotenkin pärjätään.

Mielestäni rahasta puhumisessa ei ole mitään pahaa ja puhun siitä blogissanikin hyvin avoimesti. Palkoistakin puhun hyvin mielelläni avoimesti, sillä en ymmärrä miksi niistä ei saisi puhua. Sehän vain hyödyttää kaikkia, sillä mikäli ystävät työskentelevät samalla alalla, tietää minkälaista palkkaa voisi itsekin saada samankaltaisista tehtävistä ja mihin ainakin tulisi pyrkiä. Jos minulle puhutaan palkoista, olen aina kiinnostunut asiasta. En ikinä paheksu ihmisiä, jotka puhuvat rahasta. Oli sitä sitten paljon tai ei.

Onko sinulla joskus huono omatunto ostettuasi jotain?
Ei, sillä suunnittelen ostokseni aina hyvin tarkasti ja ostan asioita vain silloin, kun minulla on niihin oikeasti varaa. Teen harvoin virheostoksia. Isompia ostoksia saatan suunnitella kuukausia, sillä säästän rahat yleensä ulkomaanmatkoja varten. Näillä reissuilla käyn outlet-kylissä, joista suurin osa kalliimmista hankinnoistani onkin peräisin. Outleteista tekee hyviä löytöjä paljon edullisemmin.

Se miten kauan ostoksiani suunnittelen riippuu kuitenkin ihan senhetkisestä rahatilanteestani. Olen vähän sellainen, että kun rahaa on, se myös menee. Yhdestä laukusta haaveilin vuosia, mutta yhdet hintavat kengät ostin alennuksesta hetken mielijohteesta. En katunut.

Säästätkö tällä hetkellä johonkin?
Uusiin Minna Parikan kenkiin… Olen miettinyt kyseisiä kenkiä nyt muutaman kuukauden ajan ja veronpalautukset avittivat tilannetta aika paljon. Enää odottelen sitä, innostuuko joulupukki auttamaan vielä tässä asiassa. Heti, kun olen hankkinut kengät, aloitan asuntosäästämisen!

Seuraava

Miten sinä käytät rahaa Tommi Koivisto?

Edellinen

Miten sinä käytät rahaa Anna Perho?